Italská kuchyně je jednoduchá. Znám pár pizzerií, kde to ví stejně dobře jako fakt, že eidam do ní nepatří.
Giallo Rosso je vcelku nenápadná špeluňka, jejíž kapacita je překvapivá. Lístek je na můj vkus příliš obsáhlý, nicméně mám hlad, takže jím nemíním suplovat mé mezery v četbě knih. Vybírám tedy podle vzory boty= co mi padne první do oka, to beru!
Rizoto s krevetami a minirajčátky. Nádherně mazlavé adíky cherry rajčinám příjemně nakyslé. Krevety kupodivu přítomny v počtu větším než malém. Doplněné plátky eidamu… chci říct parmazánu 🙂 A ještě si tam před podáváním nechám fouknout čerstvý pepřík.
Zajímává situace však nastala o talíř dál u osoby, jíž vděčím za dobrý tip na tuhle fajnovou itošku. Aglio olio e peperoncino znám. Dokonce i ve vytuněné podobě s krevetami. Ovšem tady šli ještě dál a přidali rukolu a parmskou šunku. A bez obalu přiznávám, že tohle aglio bylo skvělé. Asi se konečně naučím jíst špagety i v restauraci a mé limity zmizí stejně rychle a důkladně jako obě jídla z našich talířů.
Gaillo Rossa, Jakubská 2, Praha 1- Nové Město, www.giallorossa.cz