Výtečný nadýchaný karlovarský knedlík a červené zelí servírovány v mističce stranou od madam kachny.
Otestováno a několikrát snědeno nikoliv v ČR, ale v New Yorku v Hospodě. Hospoda se nachází v budově českého konzulátu na úrovni Central parku. Restaurace spadá do sítě Ambiente, provozující v Praze několik úspěšných podniků. Z kuchyně se ozývá „Dělej, vole“ a část obsluhy mluví česky.
Interiér připomíná na první pohled Lokál. Stolování a obsluha zavání stylem Čestru. Před samotným objednáním dostanete malou ochutnávku pokrmů s pečlivým výkladem. Čepují tu Pilsner ve 4 provedeních. Hospodský vypadal jako pravý Čech.
Vyzkoušela jsem chleba ve vajíčku s pražskou šunkou a křenem. Velmi jednoduché jídlo, které bylo v místním provedení posunuto do vyšší úrovně gastronomie.
Jako hlavní chod jsme přejedeni burgerů a amerických smažených kulinářských zázraků vybrali českou klasiku. Kachna s červeným zelím a karlovarským knedlíkem je hitovka. Chodí sem na ni půlka Manhattanu. Málem jsem si ji dala za večer dvakrát.
Telecí řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem vypadal k sežrání a chutnal také výtečně. Zakládají si tu nejen na chuťovém požitku, ale kladou důraz i na estetiský prožitek.
Menu obsahuje i ryby a těstoviny. Odpoledne servírují brunch, který jsme bohužel nestihli okusit.
Pro sladkomily mají na výběr ze 3 dezertů. Vyzkoušeli jsme české palačinky s pěnovou pivní omáčkou a créme brulle. Už si určitě říkáte, že creme brulle do české kuchyně rozhodně nepatří, ale musí tady mít i něco, co Amíci znají 🙂
Palačinky mě zaujaly tak rychle, že jsem dříve jedla a zapomněla fotit. Tedy přikládám jedno improvizované foto pro představu.
Pokud vám nechutná pivečko nebo máte chuť na osvěžující limonádu zkuste třeba místní malinovku. Byla jsem mile překvapena celkovou atmosférou podniku, příjemným personálem a chutí jídla. Až budu příště v New Yorku a omrzí mě hambáče, povedou mé kroky jednoznačně do Hospody.
Hospoda, 321 East 73rd Street, New York City, www.hospodanyc.com