Do Aldente jsem zavítala s další snobkou zcela náhodně při hledání jiné restaurace. Prosklený prostor a liduprázdno nesliboval žádný extra zážitek…To jsme ovšem netušily, že do půl hodiny se celá restaurace zaplní až po střechu lidmi, kteří ví, proč přišli…Paní vrchní nás krátce seznámila s podnikem, který si potrpí na tradiční staré italské recepty a vlastnoručně tam rodilý Ital připravuje vše od chleba (čerstvý, podávaný s olivovým olejem) až po těstoviny. Prostředí hezké, paní milá…tak si říkám, co předvedou…
Nechaly jsme si připravit polední menu, které začínalo skvělým silným vývarem s kapsičkami (dle tvaru těstovin a tety Wikipedie hlásím ravioly!) plněnými výbornou masovou směsí. Poctivě připravené. To se pozná. Pecka jídlo!
Druhé chody jsme vyzkoušely oba. Jak špenátové lasagne s mozzarelou, tak canelloni plněné paprikou a ricotou. Jednoduché, skvělé. Ač porce nebyly velké, po polévce už nám moc místa v bříšku nezbylo, avšak paní vrchní nám jídlo ochotně zabalila, několikrát se optala, zda jsme byly spokojené a ještě někdy přijdeme. A jeden kus personálu mužského rodu nám dokonce otevřel dveře. Tak si představuju uspokojivý oběd.
Alforno, Petrské náměstí 4, Praha 1- Nové Město, www.al-forno.cz