Coco. Na první pohled nóbl podnik. Koktejl bar? Proč ne…ale jíst? Tady?
Ok. Nebojím se ničeho. Snobka nesnobka.
Sobotní vypocená kila nesmím hned zazdít „gulášem s pětima knedlama“. V rámci novoročních předsevzetí tedy začnu dvojicí salátů. Fenykl s pomerančem, rukolou a parmezánem je nečekaně vzrušující… chci si jen zobnout… ale nemůžu přestat ochutnávat, dokud talíř nezáří čistotou.
S nástupem Césara však přituhuje. Nevinné kuřátko hovící si v chuťově vyladěné salátové postýlce však čekal stejný osud jako Gladiátory v aréně. Bylo sežráno!
(Začínám tušit, že má dietní předsevzetí mi dlouho nevydrží).
Jenže pak přišla na řadu husí jatýrka na portském s bylinkovým máslem na rozpečené bagetce. I ty Brute, i ty jsi mě zradil. Doktorka Kateřina by mě nepochválila. Odcházím zpytovat svědomí a předávám štafetu.
Kachna mně zanechala u stolu samotnou a zmizela někam do dáli.
Na mne čekal hřeb odpoledne. Hovězí rib eye s tymiánovou omáčkou a zeleninovým pyré. Definitivní smrt. Vynikající vybalancovaná chuť připomínající svíčkovou omáčku.
Zavolejte kuchaře, já se chci vdát!
Sladká tečka mne nemohla minout. Smažená zmrzlina v mandlovém obalu s lesním ovocem byla vynikajícím zakončením tohohle šestého hříchu.
Odevzdaně jsem se přesunula na bar a srkala delikátní kávu. Barman byl profesionálně milý jako vždy a venku se nenápadně začalo smrákat.
Coco cafe disco bar, Kaprova 8, Praha 1, www.facebook.com/cococafebar
by Kachna & Koudy