Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já půjdu zcela dobrovolně do vegetariánské restaurace. Co bych tam taky dělala, když v salátu chci mít aspoň kuře a nejlepší dezert je kus uzeného…
S věkem však začínám přehodnocovat radikální názory vzniklé z mladické nerozvážnosti. Také začínám zjišťovat, že když už jednou za čas dostanu chuť na „meatless meal“, nechci ani smažený sýr, ani smažené žampiony a už vůbec ne brokolici v 30%-eidamové vodnaté omáčce.
V „kavce“ najdete na meníčku jídla, nad nimiž se vám budou sbíhat sliny. A když si nebudete moct vybrat, třeba milá obsluha navrhne, ať si dáte čehokoliv poloviční porci za poloviční cenu.
Ve dvou jsme tedy ochutnaly 4 poloviční porce, a to: krémovou polévku z dýně „hokkaido“, plněný zapečený lilek se seitanem, rýží a máslovou omáčkou s citronem. Neskutečné bylo také hobouvé rizoto na víně s hřiby a parmezánem. Největší bomba se však zase ukrývala v dýni. Domácí špaldové nudle s dýňovou omáčkou, rozmarýnem a kapkou dýňového oleje byly prostě…
Jsem prostě mlsná jako kavka!
Mlsná kavka, Sokolovská 29, Praha 8- Karlín, www.mlsnakavka.cz
Ač zapřisáhlý masožravec, moc mi chutnalo v Lehké hlavě 😉
Díky za tip 🙂
…tak to nedoporučujem, pán šéfkuchár (pracoval som s ním viac ako rok), má každéráno na tvári starú opadávajúcu kožu, ktorá mu pochopitelne padá aj do menů:),pretože sa umýva tak 2 krát týždenně, vraj mu to voní, a to neklamem, zdelujem iba skúsenosti..ale proti proti gustu žádný dišputát:))))
Mluvíte o Lehké hlavě nebo Kavce?
Byl jsem v Mlsne Kavce na nedelnim brunchy a jidlo tam bylo skvele.
Já mam Kavku velmi ráda, chodím tam poměrně pravidelně a vždy jsem byla velmi spokojená, jídlo je moc dobré. Navíc je to jedna z mála nekuřáckých, vegetariánských a baby-friendly restaurací v centru Prahy.