Mé Karlínské tajemství Pho Viet Huong

Dlouho jsem váhala, zda o tomhle podniku psát. Nechtěla jsem ze dvou důvodů. Za prvé je tohle bistro strašlivá špeluňka, kde se platí předem na baru a za druhé jsem nechtěla, aby o něm kdokoliv věděl… Doba mě však předběhla a já zde denodenně potkávám kravaťáky i dělníky z blízkého i širokého okolí, a jsem tak nucena na svou dávku koriandru čekat. A ráda.

Dsc_2213

Jedna věc se těmhle Vietnamcům upřít nedá- jejich bun cha je nejlepší v celé Praze. Pho Vietnam stojí za starou belu (taky jsme o něm ani nepsali) a má původní vietnamská topka Song Lam za kvalitou téhle bun chi jaksi pokulhává. Jedině ještě taktéž karlínský Red Hot Chili může soupeřit o mé vietnamské choutky.

Dsc_2216

Takže. Bun cha je vlastně taková nudlová polévka. Játrové knedlíčky v ní ale nenajdete. Vezmete nudle, salát, čerstvý koriandr, grilované vepřové, arašídy, superneskutečněúchvatnou teplou zálivku/ omáčku/ polévku, zakápnete citronem, nasypete čerstvě nasekanou chilli papričku. Než se chopíte hůlek, doporučuji zahrnout ubrousek do dekoltu- nudle létají, polévka stříká a vy se oblizujete až za ušima.

Dsc_1529

Neméně povedené zde je i Pho bo. Návod na dotunění najdete taktéž v předchozí vietnamské recenzi. Za vyzkoušení stojí rozhodně i jeho obměny- poraďte se u obsluhy. Jsou milí, ochotní a někdy vám k čekání přistane i šálek čaje.

Dsc_1527

A kdo nemá dost, doporučuji jarní závitky s krevetami a „kdo ví čím ještě“ ve stejné omáčce, která dělá z bunči bunču.

Pho Viet Huong, Sokolovská 48, Praha 8, Karlín

 

Hneda

Kriterium Hodnocení
Obsluha milá, usměvavá, znalá, občas nerozumí
Prostředí obyčejné malé bistro, žádná snobárna
Jídlo čerstvě připravené, vietnamské, úžasné
Cenová úroveň nízká, jídla kolem 90 Kč
Příležitost pro návštěvu miluju Vietnam, rychlý oběd
Celkový dojem moje srdcovka

 

2 komentáře u “Mé Karlínské tajemství Pho Viet Huong

  1. Musím se v souvislosti na recenzi vyjádřit ke vietnamské kuchyni. Jsem jí naprosto propadlej, jsme na ní těžce závislej, ulítávám na ní. V průběhu posledních skoro patnácti let jsem se prožral všema vitnamskejma tržnicema a restauracema, prožral se celým Vietnamem a stal se tak velkým fanouškem týhle úžasný kuchyně. Zašlo to tak daleko, že jsem se s vitnamcema seznámil a ti mě učili vařit všecky ty polívky Pho a jiný dobroty. Dodnes musím velice často navštěvovat jedno tajný místo, kde po dlouhém pátrání a zkoušení jsme zjistil, že maj ty polívky nejlepší. Je to zapadlej stánek v jedný tržnici, kde to má fakt grády. Jinak fandím jídlu i vašemu žracímu vebu. To je krásnej nápad.Honza

Napsat komentář