Českou kantýnu, jakožto vývařovnu pro obrovskou tlupu zaměstnanců, známe asi všichni. Většinou se v ní člověk nasytí rychle, ale už ne dobře ani kvalitně. V jiných světakrajích ale pojem cantina znamená zpravidla úplně něco jiného (jako vždy místo slovníku doporučuji moderní vymoženost google). Vzorovým příkladem může být zavedený podnik na pražském Újezdu, který se orientuje na mexické gastro.
Margarita pro začátek je pro ty, kteří si nedali nějaké absurdní abstinenční předsevzetí, téměř jasná volba. Slabší nátury, jako třeba řidiči, vezmou zavděk Coronou.
Pokud milujete prefabrikované a předražené nachos v Cinestaru, zkuste si malinko připlatit a vyzkoušet ty místní s kuřecím masem, sýrem, jalapenos a guacamole omáčkou. Tipuju, že příště se už pokusíte do sálu k filmu propašovat spíš nachos z Cantiny.
Moje burrito s marinovaným hovězím (tady tomu říkají „ranchero“) potěšilo. Precizně zpracované kousky hovězího, příjemně dochucené a doplněné hutnou kaší ze sekaných fazolek, rýže a sýra určitě patří k tomu lepšímu, co jsem měl v Praze z mexické kuchyně možnost vyzkoušet.
Quesadilla s marinovanou panenkou byla i s ohledem na obdobné ingredience stejně dobrá a šmrnc ji dodávala vyšší dávka jalapenos a koriandr.
Cantina je hodně fajn podnik, kam se dá v pohodě zaskočit s přáteli jen na drink, i když u toho díky sexy středoamerickému jídeláku jen těžko zůstane.
Kriterium | Hodnocení |
---|---|
Obsluha | Sedni na bar a sleduj. |
Prostředí | Mexické. |
Jídlo | -II- (jakože taky mexické) |
Cenová úroveň | Malostranský průměr. |
Příležitost pro návštěvu | Posezení s přáteli. |
Celkový dojem | Naplňující. |
Cantina, Újezd 38, 118 00, Praha – Malá Strana, www.restauracecantina.cz