Oliva – chobotničky a dovolenkový relax

Španělský olivový olej a italský olivový olej. Do dekoračních mističek olej nalívá příjemný pan majitel a doplňuje výtečný chleba. Restaurace Oliva má středomořského ducha, dýchne na vás relaxační atmosféru a umožní přenést se myšlenkami směr Středomoří.

Chobotnicka

Je to tam samá potvora z moře vytažená, ale to se samozřejmě očekává. Degustační chobotničky s kuskusem byly onoho dne jedním z předkrmů. Vzhledem k sytosti jsme je využily jako hlavní chod.

Kur

Kuřecí prsíčko pečené na víně se středomořskou zeleninou podávané s domácími bramborovými noky a krémovým sýrem ricotta. Leč se to nezdá, kuřete je skutečně hodně. Zaujaly mě především domácí nočky. Uměla bych si je představit na další způsoby nebo jen tak samotné.

Mer

Nastal dezert time. Ten já tak ráda 🙂 Koumala jsem, co objednat. Šla jsem cestou „nevím, co to je“ a objednala jsem Le petite meringue s crème Chantilly a jahodovým coulis. Krkolomný název, ale delikátní chuť. Vágně přeloženo pusinka plněná domácí šlehačkou s jahodovou omáčkou.

Zbyly mi tam ještě resty na ochutnání. Tedy počítejte s další Oliva recenzí a revizí v brzké době…

 

Oliva restaurant, Plavecká 4, Praha 2, www.olivarestaurant.cz

Napsat komentář