Říkají mu „nejčerstvější podnik na Praze 6“. Inu zajímavý argument pro restauraci Argument. Na Praze 6 se vyskytuji zřídka. Octla jsem se tu čirou náhodou při víkendovém brouzdání mrznoucí Prahou a zcela hladová jsem vplula do útulných prostor Argumentu. Milá obsluha mě usadila a předložila menu. Zaujalo mě 5, možná 10 pokrmů. To nezvládnu, tak zkouším následující.
Polévkuji jako vždycky. Vybírám krémovou uzenou polévku s fritovaným zastřeným vejcem a timbálkem z uzeného masa. K tomu samozřejmě bagetku k přikusování, s pažitkou a máslem. Nejdříve jsem polévku sledovala s úžasem. Skutečně na ní bylo dokonale připravené vejce. Jsem puntičkář. Bylo mi líto krásné dekorum zničit, ale hlad je hlad. Byl to skutečně zážitek. Jemná vůně uzeného ve spojení s krémovým základem mě navnadila na přežírací vlnu.
Kachna je kámoška, ale já jsem holka kachní. Respektive mám kachny moc ráda na talíři. Při návštěve nového podniku skenuju jídelák s touhou najít kachnu. V Argumentu se zadařilo a konfitované kachní stehno na sebe nenechalo čekat.
Pod kachničkou byly sladké flambované švestky a jako příloha místní škubánky. Hodnocení za jedna. Nechtěla jsem troškařit a drahý koukal smutně hladově. Tedy přidali jsme ještě jednu přílohu – bramborovou kaši s rozmarýnem.
Když je venku mínus 15, je zapotřebí doplnit dostatek jídla pro obalení těla tukem. Chvíle dezertu je tady (tuto část mám při stolování nejraději). Nemohla jsem se rozhodnout mezi cheesecakem, fondantem a knedlíčky. Skutečně problém, z nějž mi šla hlava kolem. Po konzultaci s proškolenou obsluhou jsem zvolila domácí tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou a strouhaným perníkem.
Pochutnala jsem si a strávila v Argumentu příjemné dvě hodiny. Přes svůj pokročilý věk vidím dobře, tedy zaujala mě hláška z jídelního lístku:
Restaurace Argument, Bubenečská 19, Praha 6, www.argument-restaurant.cz
Díky za tip! Chodím občas okolo a příště si tam naplánuji oběd. Zajímavé menu 😉
Výborná restaurace, skvělý personál, chodíme tam téměř pokaždé když jsem na Praze 6 za kamarády.