Jednoho deštivého červnového dne jsem dostala chuť na italskou kuchyni. Toužila jsem vyzkoušet něco nového, dosud neprobádaného. Po úspěšném pracovním dni jsem se s touhou po babských povídačkách sešla s drahou Kachnou. Vybraly jsme italskou restauraci Il Primo Piatto na Praze 4.
O dýňový krém se zakysanou smetanou, polníčkem a olejem z vlašských ořechů jsme se řádně podělily. Polévka nejen skvěle chutnala, ale také lahodila oku. V onom temném deštivém počasí navodila delikátní, voňavá a pestrá polévka dovolenkovou atmosféru.
Sdílení talířů je nám blízké, proto jsme pokračovaly i nadále dělením pokrmů, respektive šermováním vidličkami ve všech talířích. Dopřály jsme si spaghetti aglio, olio e peperoncino. Pasta al dente, trochu pálivá, ale mé chuti zcela vyhovující. Naše povídání a pojídání jsme si okořenily bílým Pinot Grigio Goccia z oblasti Veneto. Při servírování dalšího chodu jsme se myšlenkami ocitly už v Itálii.
Popojely jsme a pokračovaly rizotem z denní nabídky za sympatickou cenu. Milá slečna přinesla talíř plný výborného černého krémového rizota s cherry rajčátky a rukolou, ze kterého mrkaly 3 krevety. Krevetky byly epesní a svlékaly se div ne samy. Škoda je sežrat!
V il Primo Piatto se nám líbilo. Prostředí i obsluha obstály v hledáčku našich kritérií, přijdeme to sem znovu zkontrolovat. Prý tu prim hraje prima jídlo. My jsme po třech příjemně strávených hodinách zanechaly nejen prázdné nádobí, ale i lahve.
Il Primo Piatto, Hornokrčská 646/39, Praha 4, www.ilprimopiatto.cz