Slowpec- už se to peče v Líšnici

Mám ráda maso a nestydím se za to. Obzvláště si v poslední době ujíždím třeba na hovězích líčkách a jiných delikatesách z kraviček. Když se mi tedy dostal do ruky jídelák fungl nového podniku, upoutala mou pozornost kližka- a ne ledajaká. Ale šestnáct hodin tažená, morkem špikovaná s mou zamilovanou brkaší. Tady ty vícehodin dělané neodfláknuté věcí jsou vůbec fajn. Lze to i doma, ale nesmíte mít blonďatou troubu, která se po pár hodinách sama vypne… To snad ale u profíků nehrozí.

Vyjely jsme tedy zjistit, jak jim jde to „tažení“ do našich žaludků i srdcí. Jejich menu bolí, neboť jsme měly chuť dát si vše odshora až dolů. Přísná selekce se nám nakonec zasekla u krevet, salátu, pstruha a samozřejmě kližky, bez které bych konkrétně já domů nejela.

Obrazek_1

Krevety glazované šafránovou redukcí- snad 10! kusů neskutečně dobrých křupavých krevet za neskutečnou cenu. Dokonce jsme přemýšlely, že naše xchodové menu zakončíme opět krevetami namísto desertu. To jsme ale ještě neveděly o fondánu, který nás následně srazil doslova na kolena… 

Obrazek_3

Závitek ze pstruha s krevetovou redukcí podávaný s ratatouille- rozpadající se pstruh stočený do klubíčka, kde uvnitř spinkala krevetka se svou vlastní redukcí. Jemné chutě ryby a mořského plodu nepřebila výborná zeleninka, naopak jim to spolu „pasovalo“.

Obrazek

Šestnáct hodin tažená hovězí kližka špikovaná hovězím morkem podávaná s bramborovo-karotkovým pýrem (a boží šťávou). Když jsem se ještě dozvěděla o přípravě sous vide, cítila jsem se nejen plně uspokojeně a najedeně, ale i sofistikovaně.

Obrazek_1_1

Zeleninový salát s hříbky opečenými na másle a zálivkou z javorového sirupu zněl zajímavě, skoro divně, ale přesto to všechno senzačně ladilo.

Obrazek_3_1

A pak to přišlo- naprosto pangalaktický čokoládový fondán s pomerančovou redukcí s likérem Gran Marnier, který uvnitř skrýval trochu bílé čokolády, která nás totálně zbavila všech zábran. Zcela vážně jsme uvažovaly o tichém odebrání se do dětského koutku, kde bychom v ještě větší tichosti talíř vylízaly do čista. Prý je to ale slušná hospoda…

Slowpec Restaurant, Líšnice 9, 25210, https://www.facebook.com/Slowpec

Hneda

Kriterium Hodnocení
Obsluha Velmi milá a ochotná. Asi jim na tom záleží, což je fajn.
Prostředí Domácí a přitom tak nějak starodávně designové.
Jídlo Nejde to říct slušnějí než jen- super žrádlo!
Cenová úroveň Za tak vysokou kvalitu překvapivé ceny.
Příležitost pro návštěvu Rodinný oběd, večeře s kýmkoliv. Prostě chcete- li udělat dojem.
Celkový dojem Jak jsem řekla, chcete- li udělat dojem…

 

Napsat komentář