Cafe Amandine mě při první návštěvě nadchlo tak, že se často vracím. Vše od interiéru až po kelímky na coffee to go je sladěno v příjemném francouzském duchu začátku minulého století. Atmosféra úchvatná, hraje stará francouzská hudba. Móda, šarm, elegance a výborné jídlo. Chodím sem vesměs v dopoledních hodinách na snídani. Přestože vejce nejsou tou pravou francouzskou snídaní, umí je tu perfektně na několik způsobů.
Chceš vejce? Dostaneš super vejce. Ujíždím si na míchaných na cibulce. Místní kuchař vždy míchanici specificky dochutí a udělá z obyčejných vajec výjimečnou chuťovku.
Vaječná alternativa číslo dvě. K fotogenickým vajíčkům přidávám košík pečiva. Mix světlých a semínkových bagetek. K tomu máslo pro snadnější vstup všech pokrmů do krku.
K snídani samozřejmě velké kafééé. Dnes volím cafe late. Když spěcháte, dají vám kafe do kelímku. Není to jen tak obyčejný kelímek. Je to růžový kelímek. A každá správná snobka s růžovým kelímkem v ruce je ještě snobštější.
Vše, co jsem v Amandine ochutnala, mělo francouzský šmrnc a ladnou chuť.
Hm, ranní hlad je tu a já běžím do Amandine…
Cafe Amandine, Na Moráni 17, Praha 2, www.cafeamandine.cz