Při jedné zimní cestě do Prahy jsem opět zavítala do příjemné restaurace Na Pekárně v Čakovičkách.
Měla jsem chuť na lehkou večeři. Z večeře se stala tak trochu pohádka.
Zvolila jsem „tajemný hrnec“.
Lehká večeře se nekonala. Tajemný hrnec obsahoval výborné zelí a opečené nočky. Ani bych neřekla nočky, ale spíše mírně osmažené bramborové knedlíky nakrájené na kousky. A harmonie chuti byla doplněna masíčkem.
Jako předkrm byla zelňačka. Rovněž musím hodnotit na jedničku.
Chuťovka číslo dva onoho večera byla trochu divočina. Respektive kančí plátek se šípkovou omáčkou. Posuďte sami – krásně vypadal a výborně chutnal.
Dezert tentokrát nebyl. Pochutinou byla snad jen kombajnerka, která už k Pekárně navždy patří 🙂
Restaurace Na Pekárně, Čakovičky, www.napekarne.com
Dovolím si podotknout, že Václav Fryč si v jídelním lístku na "tajemné názvy" jídel nehrál. V jídelníčku jsou noky uvedené jako noky (resp. Bramborové noky s kysaným zelím a uzeným masem) již od samého začátku viz: http://napekarne.com/menu.phpPekárnu navštěvuju několikrát týdně a věčím, že to tak dlouho zůstane