The art of taste? „jez“ in NOI

Poslední dobou mi Zákoník práce nic moc neříká. V práci jsem téměř nonstop, ale nestěžuji si, když je kde si dobít baterky… Mým zenovým rájem je NOI. 

Lehká plně uspokojující exotická thajská kuchyně je přímo zpestřením monotonních dnů. 

A čím jiným začít, než tradiční polévkou s třemi vynikajícími křupavými obřími krevetkami, zjemněnou kokosovým mlékem, vytuněnou citronovou trávou a limetovými listy – Tom Kah Koong?!
Polevkanoi
Pomalu ale jistě propadám kouzlu tlumeného interiéru provoněného orchideemi a tak si dávám domácí ledový čas s limetou a mátou. A protože předjídel není nikdy dost, volíme ještě jejich mix – fantastický grilovaný kuřecí špíz, jarní zeleninový závitek harmonické chuti a smaženou křupavou krevetovou kouli, jejichž vyváženou chuť podtrhl ještě fenomenální arašídový a jemně pálivý chilli dip.
Predkrmnoi
Pravé „umění chuti“ se ukázalo s hlavním chodem, resp. s Phad Khee Mao Kai. Kořením nasáklé rýžové nudle s kuřecím masem, česnekem, bambusovými výhonky, cibulkou, houbami, mrkvičkou, chilli a křupavými zelenými fazolkami prostě miluju a když si své nudle můžu zkontrolovat od stolu průhledem do kuchyně, jsem v nejednom ráji. 
Nudlenoi
Ale ani kachnička Kang Khew Wan Ped se nenechala zahambit. Křupavé kachní kousky kombinujeme s lehce lepivou rýži, kterou zaléváme brutálně pálivým (grády se dají regulovat u obsluhy) sosíkem s chutí zeleného kari a chilli papriček. 

Kachnanoi

Ale pro dnešek už dost zahálení, to pravé lenošení si nechám až na léto, kdy všechny tyto dobrůtky, včetně nádherných dezertů, ochutnám na poklidné zahrádce. 

NOI, Újezd 409/19, Malá Strana, 118 00 Praha 1, www.noirestaurant.cz

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář