Thessaloniki v Davli

Řecká kuchyně je doslova božská. Nevím sice, jestli se Zeus cpal musakou a pochybuju, že si Afrodita libovala v tzatziki. To množství česneku by totiž asi odradilo všechny nápadníky a Paris by to slavné jablko sváru dal raději Skylle nebo Charybdě.

Z Prahy do Soluně je to více než 1500 km. Chudáci Konstantin s Metodějem mimochodem. I když Řecko a řeckou kuchyni miluju, nemusím na ni zanevřít ani v naší kotlině. A jsem ráda, že po Olymposu jsem objevila své další útočiště, až budu míť chuť zase na nějakého Stavorose… teda Souvlaki. 

1338033709482

Cesta z Prahy do Davle je kratší asi 54 krát. V davelské taverně Thessalooniki jsem nakonec neodolala zapečené ovčí fetě s rajčaty a chilli papričkami pěkně v alobalu. Jako předkrm samozřejmě. Přikusovala jsem k tomu pitu a když se nikdo nedíval strčila jsem si do pusy ještě lžící tzaziki.

1338034483910

Hlavní chod jsem si vybrala z denní nabídky a sice plněnou papriku a rajče směsí mletého masa a kdoví čeho. Ať to bylo, co to bylo, bylo to přesně podle mého přímořského gusta a zasytila mě to na dlouhou dobu.

1338034474449

Stejně jsem si ale rýpla do jehněčí kolena odnaproti. A neměla jsem to dělat. Bylo to tak strašně dobré, až jsem závistí málem zkameněla. Osud Niobé se mi ale příčí, tak jsem to nebohé jehně nechala být a dala si ještě trochu vína.

Taverna Thessaloniki, Vltavská 168, Davle, https://www.facebook.com/pages/Taverna-THESSALONIKI-Davle/321560004524331

 

Napsat komentář